Permanente make-up

Wat is permanente make-up?

Bij permanente make-up worden eyeliners, lipliners of wenkbrauwen permanent aangebracht. Tijdens sporten, wanneer u op vakantie uit zee of zwembad komt, als u ‘s morgens uit bed stapt, of u loopt door weer en wind en zelfs als u tijdens een romantische film een traantje wegpinkt. Uw permanente make-up blijft altijd op z’n plaats. ‘s Morgens, ‘s middags en ’s avonds altijd een verzorgde uitstraling. Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, is het gezicht nog niet ‘kaal’ want de aangebrachte accenten maken het gezicht sprekend. Doordat u geen make-up meer hoeft aan te brengen bespaart u zich dagelijks veel tijd.

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u er beter uit ziet. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste.

Vakmanschap

Het mag voor zich spreken dat het van belang is dat de pigmentatie vakkundig gebeurt. Wat vakkundigheid betreft bent u bij mij in goede handen. Ik ben opgeleid bij Nouveau Contour, het toonaangevende merk in de permanente make-up wereld. Ik heb hier een intensieve training afgerond waarin alle specialisaties aan bod zijn gekomen. Daarnaast heb ik in binnen- en buitenland verschillende masterclasses gevolgd en volg deze nog steeds om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken op het gebied van permanente make-up.

Betrouwbare apparatuur

Indiva werkt met de Nouveau Contour Intelligent, een pigmentatie apparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. De Intelligent is computer gestuurd waardoor deze tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en uw specialiste optimale resultaten kan garanderen. De computer aansturing kan de naaldfrequentie tot op 0,01 seconde nauwkeurig aangeven. Conform de eisen van de strenge landelijke Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieucode wordt bij elke klant nieuwe steriele naalden gebruikt, welke na de behandeling vernietigd worden. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make-up bij Indiva volledig veilig is.

De mogelijkheden van permanente make-up

Wenkbrauwen

Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

Ogen

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

Lippen

Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vormgeeft. Daarnaast is het mogelijk om uw lipliner in schaduw effect te laten verlopen of zelfs uw gehele lippen te pigmenteren waardoor u geen lipstick meer hoeft aan te brengen.

Wanneer mag/kan ik deze behandeling niet ondergaan?

Laat geen semipermanente make-up/micropigmentatie aanbrengen:

 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • als je zwanger bent.
 • Als u een Botoxbehandeling hebt ondergaan binnen de 2 maanden van de semi-permanente behandeling
 • Als je bloedverdunners neemt

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 • diabetes
 • hemofilie
 • tijdens chemotherapie
 • chronische huidziekte zoals eczeem, psoriasis,… op de plaats waar u de micropigmentatie wenst uit te voeren.
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen
 • bij gebruik van roaccutane (anti-acne middel)

Ziet het resultaat er natuurlijk uit?

Ik streef ernaar om zo natuurlijk mogelijk te werken. De kleur, techniek en vorm wordt aangepast naar wat het beste bij u past.
U kunt enkele voorbeelden zien van mijn werk op mijn Website, Instagram of Facebook

Hoe zie ik er direct na de behandeling uit?

Het behandelde gebied kan wat rood zien en eventueel licht gezwollen zijn. Deze bijwerkingen verdwijnen vaak binnen een paar uurtjes. Na de behandeling is de kleur de eerste 5 à 7 dagen altijd 40%-60% donkerder dan de kleur die samen met jou is gekozen als eindresultaat. Dit heeft te maken met het natuurlijke helingsproces van de huid. Pas na ongeveer 30 dagen kun je het volledige resultaat zien omdat dan de huid volledig hersteld is. Het kan ook voorkomen dat er kleine korstjes/schilfers na de behandeling ontstaan. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, dit hoort bij het herstelproces van de huid. Het is belangrijk dat u hier NIET aan trekt!


Wanneer is de Touch Up Behandeling nodig?

Na een 6-tal weken vindt de tweede behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur. Ik werk bij een eerste behandeling liever iets te licht, dun, en voorzichtig omdat dit makkelijk in de nabehandeling is bij te werken. Zouden we in de eerste behandeling te donker, dik en grof werken, dan is een correctie altijd erg moeilijk. Deze nabehandeling is inbegrepen in de prijs.

Welke voorzorg instructies moet ik volgen?

24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine of andere bloedverdunnende medicatie innemen, 

2 WEKEN VOOR DE BEHANDELING DE HUID NIET BLOOTSTELLEN AAN (OVERMATIG) ZONLICHT OF ZONNEBANK

Verf en epileer de wenkbrauwen tot hoogstens 1 week voorafgaand aan de behandeling. 

Drink geen cafeïne of neem geen medicatie in 24u voor de afspraak; dit beïnvloedt uw bloedsomloop waardoor u meer kan bloeden en waardoor het pigment slechter zal opnemen in de huid. Indien u regelmatig uw wenkbrauwen bijtekent, dan graag met uw gebruikelijke manier van wenkbrauw make-up naar de afspraak te komen. Anders geen make-up vooraf aanbrengen aub. U mag wel steeds een foto maken van uw normale maquillage.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Afhankelijk van welke zone en welke technieken er zijn gebruikt blijft permanente make-up gemiddeld 12-16 maanden mooi. 

De houdbaarheid heeft ook te maken met je huidtype, verzorgingsrituelen, levensstijl en de mate hoeveel en hoe vaak je je huid blootstelt aan de zon/zonnebank. Als je een vet huidtype hebt kan het zijn dat het pigment niet wordt opgenomen in de huid en hierdoor niet het gewenste resultaat kan geven. Soms blijven de pigmenten ook langer zichtbaar. Semi-permanent betekent niet dat je ervan uit kan gaan dat al het pigment zeker zal verdwijnen. Het kan zijn dat er zelfs na jaren toch nog (enige) kleur te zien is. Zodra de pigmenten / kleur wat gaat vervagen kan je de resultaten heel makkelijk onderhouden door een “touch up” te laten doen. Hiervoor gelden speciale tarieven (zie tarieven).

Welke aftercare-regels moet ik volgen?

Na de behandeling is het heel belangrijk om het behandelde gebied vijf tot zeven dagen droog te houden. U smeert een FLINTERDUN laagje créme aan s’morgens en s’avonds zolang er korsten zichtbaar zijn. je plukt NIET aan de korsten en de eerste week gebruik je geen foundation of wenkbrauw make-up! Let dus op met je gezicht reinigen, douchen (hoofd achterover houden), ga niet zwemmen, sauna, strand of intensief sporten (door het zout in zweet zal de kleur eerder verdwijnen). Ook is het verstandig om je afspraak niet nét voor een belangrijke gebeurtenis of een vakantie te plannen. Ik adviseer tot 6 weken na de behandeling geen peelings bij het behandelde gebied en de huid niet (overmatig) blootstellen aan de zon / geen zonnebank.